Lakrori, traditë e herëshme në Korçë

0
1835

akrori me dy petë më i miri i traditës…

Lakrori i shtëpisë për më shumë ai me dy petë është një ndër recetat më të veçanta me të cilin  amvisat korçare jo vetëm shtojnë shijen e gatimeve në familje por edhe nderojnë në mikpritjen e tyre miqtë dhe të afërmit e dashur. Tashmë lakrorin me dy petë e ndesh kudo në Korçë. Nuk ka lokal që nuk të afron një gatim të tillë

Është një nga traditat më të hershme, të shijshme nga duart e amvisave korçare, traditë që ka magjepsur vendas e të huaj.

Lakrori njihet si traditë e Korçës dhe zonave përreth saj, tradita e do që ai të piqet në saç, një mënyrë tipike e moçme shqiptare e pjekjes së lakrorëve, byrekëve apo tavave të ndryshme me perime në prush.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin!
Ju lutem shkruani emrin tuaj