Studentët e Universitetit ‘Fan.S. Noli’ i bashkohen protestës së filluar në Tiranë

0
426

Studentët e Universitetit ‘Fan.S. Noli’ ju bashkuan të enjten protestës së filluar në Tiranë dhe të ndezur në gjithë universitetet e vendit për disa kërkesa drejtuar qeverisë. Tarifat e studimit dhe provimeve që studentët I konsiserojnë të larta dhe si gjoba, janë në qëndër të kërkesav dhe shkaku I protestës. Edhe në Korçë, studentët kërkuan përgjysmimin e tarifave të studimit dhe provimeve të prapambetura, përmirësimin e kushteve në konvikte etj. Ata e zhvilluan protestën jo vetëm në ambjentet e universitetit, por edhe me marshime sensibilizuese në rrugët kryesore të qytetit. Nga ana e rektoratit të universitetit të Korçës, duke u njohur protesta si e drejtë e studentëve, u deklarua se universiteti ‘Fan.S. Noli’ ka tarifat më të ulta në vend dhe mund të konsiderohet si institucioni më social I arsimit të lartë në Shqipëri.

Kërkesat e studentëve që tashmë janë publikuar janë 4:

-Anullimi i VKM për tarifa shtesë.

-Përgjysmimi i tarifës së studimit.

-Përmiresimi i kushteve të konvikteve.

-Bordi i Administrimit të ketë numër të barabartë votash mes fakulteteve dhe Ministrise se Arsimit, duke shtuar një përfaqësues nga studentët në bord.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin!
Ju lutem shkruani emrin tuaj